Nl - Fr - En - De

INTELLISEAL (MX), CURING, VERHARDEN EN VERDICHTEN

InTelliSeal (Mx)

De cijfers achter curingmethoden

Het garanderen van de juiste waterdampdoorlaatbaarheid (2% mvtr) na het plaatsen en gedurende de eerste 28 dagen is erg belangrijk om structureel gezond beton te verkrijgen. Dit proces heet curing (uitharding).

Vers beton wordt al eeuwenlang uitgehard door het in water, nat stro of jute zakken te plaatsen. Beton onafgebroken uitharden in water gedurende 14-28 dagen is nog steeds een uitstekende methode, maar door de arbeidsomstandigheden is deze methode niet meer haalbaar, tenzij voor zeer unieke projecten.

Tijdens het chemische tijdperk van de jaren vijftig, in een poging om de arbeidskosten te drukken en de consistentie te verbeteren, werd beton uitgehard met vertragers en versnellers – die niet altijd een positieve invloed hadden op de kwaliteit van het beton. Uithardfilms, doorgaans acrylhars of wax, zijn ontworpen om 28 dagen op het beton aanwezig te blijven om uit te harden. Een gelijke verdeling en dikte van de laag is essentieel om de gewenste mvtr te verkrijgen. Het is erg belangrijk dat dit correct gebeurt. Wanneer ze hun werk naar behoren uitoefenen, verdampen deze films aan het einde van het uithardproces. Door verschillen in temperatuur, weersomstandigheden en blootstelling aan UV-licht kan de timing van dit proces erg onvoorspelbaar zijn. Bij onvolledige verdamping kan een ongelijk uitzicht verschijnen. In bijna alle gevallen is slijpen, strippen of kogelstralen nodig om met het permanent sealen of coaten te kunnen beginnen en dat leidt tot extra arbeidskosten en tijd.

Tijdens de jaren tachtig begonnen de Amerikaanse overheid en het leger met het gebruik van chemisch reactieve curingmiddelen die in het beton dringen. Ze werden vooral ingezet voor bouwprojecten als landingsbanen, bruggen, tunnels en prioritaire constructies. Het is eenvoudig aan te brengen, meestal met een sproeier onder lage druk zoals die ook in de tuin wordt gebruikt. Omdat de chemische reactie voorspelbaar is, zijn de resultaten doorgaans erg consistent. Binnen de 3-5 uur zijn variabele factoren zoals temperatuur, weer en UV-blootstelling verwaarloosbaar. Bovendien is de chemische reactie permanent, zodat de draagkracht gemeten in pond per vierkante inch (PSI) en de weerstand van het beton tegen water en olie voorgoed worden verhoogd. Bovendien kunnen andere behandelingen, zoals verdichters/verharders, kleuren, epoxyhars en urethanen, worden aangebracht nadat de chemische stof 14 dagen heeft kunnen doordringen in het beton. Dit leidt niet tot extra arbeidskosten of tijdverlies om de resterende film te verwijderen.

Uithardingsmiddelen die in het beton doordringen en daar chemisch reageren, werden vroeger als te duur beschouwd. Tegenwoordig worden ze steeds populairder omdat ze een rendabel, betrouwbaar curingresultaat opleveren en er bovendien voor zorgen dat het beton sterker is en bestand is tegen vocht en stof.

InTelliSeal (Mx)

InTelliSeal (Mx) is een permanente betonsealer die klaar is voor gebruik, niet-giftig is en doordringt in het beton. Het product werd speciaal hiervoor ontworpen en bevat speciale samenstellingen, een complexe katalysator en actieve enzymen. Deze complexe puzzolaanverbindingen met waterhoudend silicium reageren heel geleidelijk (afhankelijk van hun specifieke toepassing) voor, tijdens of/en na hydratatie met de calciumhydroxides en nevenproducten van hydratatie om extra cementachtige materialen te vormen. De omvorming van alle beschikbare calciumhydroxides (vrije kalk) in onoplosbare calciumsilicaten elimineert mogelijke uitbloeiingen. Tijdens deze periode hardt het langzaam beton uit door het gecontroleerde verlies van water. De extra cementachtige stoffen zorgen dankzij hun chemische en fysische eigenschappen voor beton- en portlandcementgebaseerde applicaties met een veel hogere dichtheid en hardheid van het oppervlak. Daarnaast hebben ze een veel sterkere binding en buig-, trek- en compressiesterkte en nagenoeg geen capillaire holtes.

Kortom, met InTelliSeal (Mx) geniet u van echt uitzonderlijke curingresultaten voor nieuw beton, waarbij het oppervlak wordt versterkt en verdicht en tevens het suboppervlak wordt afgesloten voor alle soorten vloeistoffen.

InTelliSeal MX desification on new green concrete IKEA

InTelliSeal (Li)

Het chemische verhardings-, afdichtings en verdichtingsmiddel InTelliSeal(Li) is een gepatenteerde oppervlaktebehandeling met InTelligent Nano Lithium™ die in het materiaal doordringt en het afdicht door chemisch te reageren met het betonoppervlak en een heldere, dichte, duurzame en harde anorganische toplaag te vormen die ademend, slijtvast en extreem hard is. Het is uitstekend geschikt voor betonvloeren die langdurig beschermd moeten worden tegen intensief gebruik, vocht, vuil en smeer, maar ook tegen alkaliteit en uitbloeiingen (zoutresidu). InTelliSeal (Li) is een kleurloze, geurloze, watergebaseerde oplossing die VOC-conform is en milieuvriendelijk in gebruik.

InTelliseal Li Dustproofing, hardening and densification

Dringt diep in de capillaire buisjes van het beton door en reageert chemisch met de vrije kalk om een permanente, onoplosbare verbinding te vormen met het beton. Vormt een beschermende oppervlaktelaag die ademt, dicht is en slijtvast. Garandeert een sterkere, minder doordringbare en mooiere afwerking (satijn – glossy) die bestand is tegen stof, vlekken en slijtage. Beperkt de onderhouds-, reinigings- en reparatiekosten.

 

InTelliSeal (Microfilm)

 

InTelliSeal Microfilm is een intelligente oppervlaktebehandeling die een microfilm vormt op basis van hybride anorganisch / organisch Nano Lithium™ dat betonvloeren verhardt en afdicht zodat een hard, keramiekachtig, stofwerend en waterdicht oppervlak ontstaat dat bestand is tegen chemische stoffen. Voor commerciële en industriële omgevingen waaraan hoge eisen worden gesteld, is InTelliSeal Microfilm de optimale coating, ontworpen voor zware omgevingen met intensief gebruik. Of uw oppervlak nu wordt blootgesteld aan intensief voetverkeer, grote machines, afslijting of chemische stoffen, onze geavanceerde, veelzijdige behandeling met lage VOC biedt een hoge duurzaamheid en bindingssterkte en de mogelijkheid om weerstand te bieden tegen UV, slijtage, chemische stoffen en zwaar verkeer.

Deze industriële behandeling hardt snel uit, heeft een aantrekkelijke glossy finish en is eenvoudig aan te brengen op locaties die een maximale bescherming nodig hebben zonder veel tijd te verliezen. Deze unieke behandeling bevat erg weinig VOC's (minder dan 50 gram per liter), is milieuvriendelijk (Green Leaf) en geeft erg weinig polymeer/ammoniakgeur af. Perfect geschikt voor de bescherming van lichte tot zware productievestigingen, voor parkeerterreinen, voedingsproducenten en opslagplaatsen. InTelliseal Microfilm maakt beton hard, vlekbestendig, makkelijk te onderhouden en weerkaatsend (bij een gladde afwerking). Het zorgt niet voor een grote vermindering van de wrijvingscoëfficiënt van het oppervlak.

InTelliSeal Microfilm on concrete and cement