Nl - Fr - En - De
Nieuws
Contact

DRY & GREEN

International BVBA

Swinnenwijerweg 12
B-3600 Genk - Belgium
Tel: +32 (0)89 / 24 .80 .81
Fax: +32 (0)89 / 24 .80 .86
Email: info@dryandgreen.com


Newsletter
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

HET POLIJSTPROCES

In de industrie wordt het polijsten van beton op dit moment onderverdeeld in slijpen en polijsten. Sommigen gebruiken gewoon het woord "polijsten" voor het hele proces.

Het proces om beton te polijsten bestaat uit drie opeenvolgende acties: slijpen, fijnslijpen en polijsten. Elke stap wordt nog onderverdeeld in verschillende stappen die bestaan uit schuurmiddelen met steeds fijnere korrel. Tijdens het proces wordt InTelliSealTM-verdichter of -verharder aangebracht die in het beton wordt geabsorbeerd zodat een chemische reactie ontstaat die het beton dichter en harder maakt.

Recente ontwikkelingen op het vlak van polijstapparatuur en -technieken hebben ervoor gezorgd dat beton kan worden geslepen, fijngeslepen en gepolijst tot een erg hoge reflectiegraad en diepte wordt bereikt wanneer recht naar beneden wordt gekeken, zonder coatings of sealers te gebruiken. Het slijpen, fijnslijpen en polijsten van beton lijkt op het zandstralen van hout of het vijlen van vingernagels met steeds fijnere schuurmiddelen. Dit proces wordt uitgevoerd met grote machines met een ronde kop, waarbij de hoofdkop in een richting draait en kleinere satellietkoppen in de tegengestelde richting draaien.

Beton polijsten is het bewerken van het betonoppervlak met een mechanisch proces dat gebruik maakt van een schurend medium, waarbij in elke stap een fijner schuurmateriaal wordt gebruikt tot op het microscopisch meest zuivere niveau om het gewenste resultaat te bereiken.

Het resultaat is een prachtig, duurzaam en efficiënt oppervlak dat geen dure tapijten of tegels nodig heeft, onderhoudsvriendelijk is en kan worden schoongemaakt zonder zware reinigingsmiddelen. De natuurlijke betonvloer kan aan uw wensen worden aangepast en biedt u een langdurige schoonheid die eenvoudig kan worden onderhouden en bovendien milieuvriendelijk is.

Different stages in Diamond Polished Concrete

Het maximale reflectievermogen en de duurzaamheid van het oppervlak worden bepaald door de nauwkeurigheid waarmee een aannemer de schuurvolgorde respecteert en het betonoppervlak volledig verfijnt. Zelfs als reflectie of een glasachtige afwerking niet het beoogde resultaat is, moet elke korrel volledig worden verfijnd om een maximale duurzaamheid en een strakke en frisse afwerking te verkrijgen. Het volledig afwerken van het oppervlak gaat verder dan het vervangen van kraspatronen met steeds fijnere patronen. Zodra een kraspatroon werd vervangen, moet een verdere verfijning van het oppervlak worden verwezenlijkt.

Illustration of concrete polishing process

Het is belangrijk om tijdens de betonbewerking geen korrelgroottes over te slaan.

BELANGRIJK
Het vakwerk tijdens het
polijstproces

Het proces om beton te polijsten is erg technisch en vereist echt vakwerk.

Als twee aannemers dezelfde korrelvolgorde hebben opgegeven, moet er nog steeds voor worden gezorgd dat elke korrel tot het maximum wordt verfijnd. Dat verfijnen gaat verder dan het vervangen van het kraspatroon van de ene korrel naar de volgende. Sommige aannemers beperken het verfijnen tot een proces waarbij het kraspatroon van de ene korrel wordt vervangen door het kraspatroon van een fijnere korrel. Dat is een verkeerde opvatting. Wanneer het kraspatroon van de vorige korrel werd vervangen, moet het beton nog verder worden verfijnd.

Aannemers moeten begrijpen en kunnen uitleggen wat maximale verfijning van het oppervlak betekent.

Er zijn veel variabelen waarmee een aannemer rekening moet houden tijdens het proces. Weten wat die variabelen zijn en hoe ze moeten worden aangepakt, is wat een deskundige aannemer onderscheidt van een aannemer die alleen maar procedures volgt.

Klik op de onderstaande koppelingen voor meer informatie over met diamant gepolijst beton:

- Voordelen
- Visuele aspecten
- Het polijstproces
Particuliere toepassingen
- Commerciële of industriële toepassingen
- Verwachtingen en beperkingen

Of test hoe goed u bent in het ontwerpen van gepolijst beton met de DESIGNER …