Nl - Fr - En - De
Nieuws
Contact

DRY & GREEN

International BVBA

Swinnenwijerweg 12
B-3600 Genk - Belgium
Tel: +32 (0)89 / 24 .80 .81
Fax: +32 (0)89 / 24 .80 .86
Email: info@dryandgreen.com


Newsletter
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

BETON TIJDENS HET EERSTE JAAR

UW NIEUWE VLOER

Als eigenaar van een nieuw industrieel gebouw, bent u zich waarschijnlijk nog aan het installeren en de kinderziekten aan het wegwerken. U hebt het misschien nog niet gemerkt, maar ook uw vloer is zich aan het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving.  De manier waarop uw vloer zich het eerste jaar aanpast en hoe u daarmee omgaat, kan belangrijke gevolgen hebben voor de duurzaamheid van uw vloer. U moet zich ervan bewust zijn dat de duurzaamheid van uw vloer voor altijd een invloed zal hebben op uw activiteiten en productiviteit.

Met dit artikel willen we u een beknopt overzicht geven van wat er met uw vloer gebeurt tijdens zijn eerste levensjaar. Beschouw dit als een ingekorte handleiding zonder het technische jargon of ingewikkelde formules. Dit is een eenvoudige uitleg van een ingewikkeld onderwerp.

BARSTEN

U hoort het ongetwijfeld niet graag, maar alle betonvloeren barsten. Er zijn veel oorzaken van barsten, maar meestal is dit fenomeen te herleiden tot het feit dat beton krimpt.
(meer lezen …)

VOEGSLIJTAGE

In zones waarover verkeer rijdt, zijn er twee soorten voegen: stortvoegen en schijnvoegen. Stortvoegen zijn de voegen aan het einde van een stortbeurt.  Schijnvoegen (of krimpvoegen) zijn voegen binnen elke stortbeurt die zijn ontworpen om de verwachte barsten in een rechte lijn te leiden. Doorgaans worden er voegen voorzien op een interval van 3,65 m tot 7,60 m.
(meer lezen …)

SCHOTELING AAN VOEGRANDEN

Een voorbeeld van een voegprobleem is het zogeheten "schotelen". Betont krimpt bovenaan sneller omdat de bovenlaag is blootgesteld aan de lucht. Door het krimpen krullen de uiteinden van elke stortbeurt omhoog.
(meer lezen …)

PROBLEMEN AAN HET OPPERVLAK

  • Defecten
  • Stoffende vloer
  • Delaminatie
  • Craquelé
    (meer lezen …)