Nl - Fr - En - De
Nieuws
Contact

DRY & GREEN

International BVBA

Swinnenwijerweg 12
B-3600 Genk - Belgium
Tel: +32 (0)89 / 24 .80 .81
Fax: +32 (0)89 / 24 .80 .86
Email: info@dryandgreen.com


Newsletter
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

OPPERVLAKTE PROBLEMEN

PROBLEMEN AAN HET OPPERVLAK

Het oppervlak is uiteraard het meest essentiële deel van een vloer. Problemen aan het vloeroppervlak zijn soms ook de moeilijkste problemen om te repareren omdat deze laag voortdurend wordt blootgesteld aan wrijving, slijtage en impacts. Om het kort te houden, gaan we op deze pagina in op slechts enkele van de meest voorkomende oppervlakteproblemen.

STOFFENDE VLOER

Stoffen is een toestand die meestal voorkomt als gevolg van slechte afwerkingstechnieken en/of slechte curing. Het stoffen wijst erop dat het oppervlak tamelijk zacht en zwak is. In de meeste gevallen kan dit probleem voorgoed worden opgelost door de vloer te behandelen met een vloeibare verharder zoals InTelliSeal (Li). Hierdoor zal het stoffen verminderen en wordt de vloer slijtvaster.

DELAMINATIE (scaling)

Bij dit probleem komt de bovenste laag van 2 of 6 mm los en komt de onderliggende kiezel bloot te liggen. De oorzaken zijn meestal een verkeerde afwerking, hoewel sommige kiezels voor uitspringende stukjes (pop-outs) kunnen zorgen die er hetzelfde uitzien.

Kleine oppervlakken kunnen worden gerepareerd door gaatjes te boren en op te vullen met een verhardingsmiddel om er weer gezond beton van te maken. De aangetaste plaatsen worden geïdentificeerd door de kettingsleepmethode. Door een speciaal soort ketting over het oppervlak te slepen, worden verschillende geluiden geproduceerd waarmee gezonde en gedelamineerde stukken van elkaar kunnen worden onderscheiden. Denk eraan dat dit een willekeurige manier is om gedelamineerde stukken te vinden en dat de doeltreffendheid sterkt afhangt van de vaardigheden en ervaring van de technicus.

Als de gevolgen van de delaminatie overal aan het oppervlak te zien zijn, moet de volledige bovenlaag worden verwijderd tot op het gezonde beton, vaak 6 mm tot 1 cm.

Daarna wordt het oppervlak vervangen door een bovenlaag uit epoxyhars of polymeermortel. De kosten van deze procedure lopen erg hoog op, het resultaat is zelden een volledig succes en het gebruik van speciale apparatuur wordt bijna altijd aangeraden.

Een andere erg succesvolle reparatiemethode is het afslijpen tot op de gezonde betonlaag en die laag polijsten en verharden. (De eigenaar zal opgezet zijn met de extra voordelen van zijn nieuwe InTelliFloorTM)

CRAQUELÉ

Craquelé is een beschadiging die lijkt op een heleboel scheurtjes in het oppervlak net als kippengaas of een landkaart. Craquelé is zelden een ernstig probleem, zeker als de scheurtjes oppervlakkig blijven en niet openbarsten. Meestal wordt dit fenomeen veroorzaakt door het snel drogen van het oppervlak door wind, warmte, slechte curing, enz.  Als er twijfels zijn over de duurzaamheid/slijtvastheid van het oppervlak, kan het worden behandeld met een sealer met een hoog vaste-stofgehalte (InTelliSeal Mx).  Als de vloer begint te delamineren, kan het zijn dat een nieuwe toplaag nodig is. Naast deze beschadigingen, zijn er nog heel wat andere problemen waarmee een vloer te maken kan krijgen.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor hulp of meer informatie over betonschade. Wij rekenen nooit iets aan voor technische ondersteuning via de telefoon, per fax of e-mail. Uw nieuwe vloer is essentieel voor de productiviteit van uw onderneming.